Europa

Tsjekkias president Milos Zeman.

Foreslo henretting av statsministeren

Den tsjekkiske presidenten kom med mer enn friske løsninger på hvordan han kunne bli kvitt statsminister Bohuslav Sobotka.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver europaportalen.se.

Det er ingen hemmelighet at tsjekkias president Miloš Zeman er kontroversiell i hjemlandet. Nå har han likevel gått lenger enn det som er vanlig, når det gjelder å betegne politiske motstandere.

Til tross for at Zeman og Sobotka har den samme sosialdemokratiske bakgrunnen, har Zeman kommet med en rekke ekstreme uttalelser i media den siste tiden – spesielt under flyktningkrisen.

Under en forelesning tidligere i uken fikk presidenten spørsmålet om hvordan man kunne bli kvitt statsminister Sobotka.

– Om man vil bli kvitt en politiker finnes det bare en demokratisk måte, og det er gjennom frie valg. Så finnes det en udemokratisk metode, og det staves Kalashnikov, sa Milos Zeman ifølge tsjekkisk radio.

Statsminister Sobotka, som har vært en av de tøffeste motstanderne mot EUs flyktningomfordeling, kommenterte uttalelsen med at Tsjekkia med stor sannsynlighet er det eneste landet i den siviliserte verden, der presidenten åpent kan oppfordre til mord på regjeringssjefen.

– Jeg kan håndtere det, men det bekymrer meg at Zeman skremmer mine barn, min familie og mine venner, sa Sobotka.

Zeman har tidligere kommet med kontroversielle uttalelser om flyktninger som søker beskyttelse i Europa, og har blant annet sammenlignet dem med en tsunami, og har sagt at flyktningstrømmene finansieres av det muslimske brorskapet.

Powered by Labrador CMS