Arbeidsliv

Leder for Tjenestemännens centralorganisasjon, Eva Nordmark.

Klar til å anmelde Sverige til EU-kommisjonen

Tjenestemännens centralorganisasjon (TCO) vil klage inn Sverige for EU-kommisjonen, dersom ikke de nye innkjøpsreglene tar bedre hensyn til de ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Det skriver Publikt.

Da majoriteten i Riksdagen vedtok nye de innkjøpsreglene, fjernet de samtidig bestemmelsene som skulle beskytte de ansattes vilkår. Konsekvensen blir at Sverige risikerer å bryte mot EU-retten, skriver Eva Nordmark i Svenska Dagbladet. Om ikke politikerne endrer dette, kommer TCO til å anmelde Sverige til EU-kommisjonen.

– Vi ser veldig alvorlig på situasjonen som har oppstått. Det er et såpass viktig spørsmål at vi er beredte til å anmelde Sverige til EU-kommisjonen dersom det ikke kommer en rask løsning. Man skal huske at TCO har anmeldt i slike situasjoner tidligere, med hell. Så sent som denne våren ble Sverige tvunget til å skjerpe loven om stillingsbeskyttelse for å forsvare misbruket av midlertidige anseettelser, skriver Nordmark i en pressemelding.

Riksdagens beslutninge innebar ifølge TCO at Sverige risikerer ikke å kunne leve opp til EU-rettens krav. Om ikke regjeringen og alliansepartiene raskt finner en løsning, kommer TCO til å gå hele veien. Det kan resultere i en krenkelsessak mot Sverige, noe som kan bety bøter for landet.

Powered by Labrador CMS