Ledelse

Leder for Akademikerne Knut Aarbakke under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum. Nå blir han en del av NHO-teamet, som direktør for NHO Sjøfart.

Leder for Akademikerne går til andre siden av bordet

Blir direktør i NHO.

Publisert Sist oppdatert

Etter åtte år som leder for arbeidstakerorganisasjonen Akademikerne har Knut Aarbakke sagt opp sin stilling med umiddelbar virkning. Han har takket ja til stillingen som administrerende direktør i NHO Sjøfart, og vil tiltre denne 1. oktober.

– På vegne av styret og medlemsforeningene vil jeg få takke Aarbakke for den jobben han har gjort som leder de siste åtte årene, og ønske ham lykke til videre, sier nestleder Marit Hermansen, som nå konstitueres som leder for organisasjonen.

Akademikerne har rådsmøte 27. oktober, og skal da velge ny leder. I utgangspunktet skulle Aarbakke sitte som leder frem til møtet, men siden han går over i en sentral posisjon på arbeidsgiversiden er det «naturlig å løse ham fra vervet som leder for Akademikerne allerede nå,» sier Hermansen i en pressemelding.

– Stolt

Under Aarbakkes ledelse har Akademikerne opplevd stor medlemsvekst. Han tok blant annet initiativ til å opprette en nasjonal langtidsplan for forskning, og har vært sentral i debatten om selvstendig næringsdrivendes rettigheter.

Etter årets lønnsforhandlinger i staten ble det også et historisk brudd mellom de fire hovedorganisasjonene. Det førte til at Akademikerne ble alene om en ny avtale med staten hvor forhandlingene i større grad skal skje lokalt.

– Det har vært åtte spennende år, og jeg er stolt av det vi har klart å gjennomføre. Spesielt lønnsoppgjøret i staten i år var stort å være med på. Det har vi jobbet for siden opprettelsen av Akademikerne. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på nye oppgaver på andre siden av bordet, sier Aarbakke.

Aarbakke tar over for Harald Thomassen, som etter drøye 26 år som direktør for NHO sjøfart, slutter 3. august. Thomassen har oppnådd aldersgrensen for stillingen, opplyser NHO.

Fram til Aarbakke er på plass bak roret i NHO sjøfart er det Frode Sund som skal styre skuta. Han vil være konstituert som daglig leder i NHO Sjøfart fra 4. august.

Powered by Labrador CMS