Arbeidsliv

Peggy Hessen Følsvik i LO er ikke imponert over Høyres forslag til trygdeytelser.

LO: – Høyres forslag er ikke løsningen

– Man får ikke flere ut i jobb ved knipse med fingrene og slå sammen to trygdeytelser til én, mener LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik.

Publisert Sist oppdatert

Dagbladet støtter Høyres forslag om å slå sammen ordningene med dagpenger og arbeidsavklaringspenger (AAP) i «lønnserstatningen». Avisen kjøper tilsynelatende Stefan Heggelund, som leder Høyres arbeidslivsutvalg, sitt argument om at mange ledige havner på «feil trygd», men det er ikke slik at man får flere ut i jobb ved knipse med fingrene og slå sammen to trygdeytelser til én, skriver LOs førstesekretær Peggy Hessen Følsvik på LOs hjemmesider.

Gjennom en sammenslåing foreslår utvalget at kravet til opptjening blir likt som ved dagens krav til dagpenger: at man må ha tjent mer enn 1G i løpet av et kalenderår. Dette er en skjerpelse sammenlignet med dagens AAP-ordning, hevder Følsvik. Utvalget mener lengden på ordningen, som er fire år, er for lang.

LO minner om at Høyre ved to anledninger har svekket ytelsene til arbeidsløse, både for dagpenger og sluttvederlag. Det ville vært lett for partiet å gjøre noe med det, påpeker Følsvik i Dagbladet.

– Mangel på aktivisering har ikke sin rot i hvilken ytelse som gis. En hovedutfordring er at det ikke er satt av nok ressurser til oppfølging av brukerne i NAV. Det er uholdbart når saksbehandlere har ansvar for over 200 som skal ha hjelp for å komme ut i jobb, skriver LOs førstesekretær.

Powered by Labrador CMS