Annonse
NHO-direktør Kristin Skogen Lund (t.v.) og LO-leder Gerd Kristiansen under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum i januar.
NHO-direktør Kristin Skogen Lund (t.v.) og LO-leder Gerd Kristiansen under NHOs årskonferanse i Oslo Spektrum i januar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

LO og NHO ble ikke enige om pensjonsomlegging

Ifølge VG har Lund og Kristiansen jobbet på spreng for å få støtte til å utrede en enkel og overbyggende pensjonsordning som skal gjelde både for offentlig og privat sektor. Målet har vært en ordning som er så enkel at folk faktisk forstår pensjonen sin.

Men planene har ifølge avisen møtt tydelig motstand både i LO-forbund og i NHO-foreninger, blant annet fordi ledelsen jobbet uten et tydelig mandat fra organisasjonene. I tillegg har LO-leder Gerd Kristiansens utspill om at hun ønsker å løfte pensjonsspørsmålene ut av årets oppgjør blitt møtt med irritasjon internt.

Torsdag omtalte Klassekampen samtalene mellom toppledelsen i de to organisasjonene, noe som skal ha utløst ytterligere uro.

Etter et møte mellom Kristiansen og Lund i NHO-bygget i Oslo torsdag ettermiddag, ble de enige om å sende ut en melding om at arbeidet ikke lyktes, ifølge VG.

 

Annonse
Annonse