Arbeidsliv

Norske arbeidsliv har blitt lengre

Karriereløp er blitt 1,4 år lengre bare siden 2005.

Publisert Sist oppdatert

I en undersøkelse fra Eurostat går det frem at norske menn har fått en økning fra 39,9 forventede år på arbeidsmarkedet til 41, mens norske kvinner har gått fra 36,8 til 38,5 år.

Snittet for hele unionen i 2015 var at en gjennomsnittlig ung person kunne se frem til 35,4 produktive år i jobb, en kraftig oppgang på 1,9 år siden 2005.

Det er svenskene som vil være de EU-borgerne som kommer til å stå lengst i jobb, slik arbeidsmarkedet er regulert akkurat nå, der kom snittet på 41,2 år, som var langt foran Nederland med 39,9 år.

Lavest tid på arbeidsmarkedet for menn er det i Italia med 30,7 år.

Menn er ventet å være tilgjenglig for arbeid i snitt fem år lenger enn kvinner. Men i tiårsperioden er det kvinnenes forventende arbeidsstid som har økt mest.

Jobber aller mest i Sveits

I rapporten er også Island og Sveits tatt med selv om de ikke er EU-medlemmer. Og ingen europeere vil stå lenger i jobb enn islendingene, ifølge rapporten. Mens sveitsiske menn, som også jobber mye, kan se frem til 44,7 år og sveitsiske kvinner 40,1 år i jobb, stiller islendingene i en egen klasse med henholdvis 48,6 år og 44,7 år på jobben.

Powered by Labrador CMS