Ledelse

Helseminister Bent Høie har i dag utnevnt Ann-Kristin Olesen som ny styreleder i Helse Sør-Øst.

Ann-Kristin Olsen blir ny styreleder i Helse Sør-Øst

Helse- og omsorgsministeren har i foretaksmøter for Helseregionene 12. januar oppnevnt nye styremedlemmer til de regionale helseforetakene. To av fire styreledere er kvinner.

Publisert Sist oppdatert

Ann-Kristin Olsen er ny styreleder i Helse Sør-Øst, Marianne Telle i Helse Nord. I Helse Vest og Helse Midt-Norge er det ingen endringer fra forrige periode, skriver Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie er glad for at han har fått inn to sterke og erfarne ledere for styrene for to av de regionale helseforetakene.

– Jeg er svært fornøyd med å få Olsen og Telle inn som styreledere. Dette er viktige posisjoner for den videre utviklingen av spesialisthelsetjenesten, og viktige personer for meg i mitt politiske arbeid for å utvikle pasientens helsetjeneste, sier Høie i pressemeldingen

Ann-Kristin Olsen er utdannet jurist og har besatt flere tunge og profilerte lederstillinger i offentlig sektor, sist som fylkesmann i Vest-Agder. Hun har i tillegg ledet flere regjeringsoppnevnte utvalg med stor relevans for spesialisthelsetjenesten.

Marianne Telle er utdannet lektor og har i tillegg til omfattende erfaring fra styreverv i både privat og offentlig sektor. Telle er i dag administrerende direktør i Bedriftskompetanse AS.

Omlag 75 prosent av alle ansatte i spesialisthelsetjenesten er kvinner, og sektoren har mange høyt utdannede kvinnelige ansatte, skriver departementet.

Statsråden har i forbindelse med foretaksmøtene stilt krav om at spesialisthelsetjenesten bør ha et særlig ansvar for å bidra til å rekruttere og utvikle kvinnelige ledere, spesielt på toppledernivå.

– Jeg ønsker å få opp andelen kvinnelige toppledere i helsesektoren. Disse utnevnelsene bidrar til en bedre kjønnsbalanse blant styrelederne for de regionale helseforetakene, sier Høie i pressemeldingen.

Styrene i de regionale helseforetakene er de øverste ansvarsorganene i helseregionen. Styrene skal påse at helseforetakene i regionene gir gode og likeverdige spesialisthelsetjenester til befolkningen i regionen. Styret har ansvar for at de helsepolitiske målene nås innenfor rammene som Stortinget har vedtatt, heter det.

Powered by Labrador CMS