Samfunn

Norges Bank kommer til å kutte styringsrenten ytterligere 17. mars, tror ekspertene. Rentekrigen mellom storbankene har allerede startet.

Også DNB kutter fastrenta

Ekspertene tar det for gitt at Norges Bank senker styringsrenten neste uke.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag presenterte sentralbankens regionale nettverk sine tall for foregående kvartal, og prognoser for det kommende halve året. Tallene langt på veg bekreftet at norsk økonomi fortsatt står på bremsen, og var nok nok en indikasjon på at Norges Bank vil kutte styringsrenten i morgen, torsdag 10. februar.

Tidligere denne uken senket Nordea fastrenten for kunder i Nordea Premium, Private Banking og kunder under 34 år til et nytt bunnivå på 1,95 prosent. Nå gjør DNB det samme.

– Vi er klare til kamp. Dette er en fight om fastrenten som er bra for forbrukerne. Vi har bestemt oss for å matche satsen til Nordea. Derfor senker vi fra 1,99 til 1,95 på lån for kundegruppene «unge» og «saga» fra torsdag morgen, sier informasjonsdirektør Even Westerveld i DNB Bank til VG.

Den nye rentesatsen gjelder, som i Nordea, for lån med binding i tre år. DNB hiver seg også på rentesatsen Nordea satt for fem års binding (2,3 prosent) og ti års binding (2,95 prosent).

Flere analytikere, inkludert Nordeas Erik Bruce, har antydet at nullrente i Norge er sannsynlig i løpet av året.

– Norges Bank vil kutte i mars og nedjustere renteprognosen, men ikke først og fremst på grunn av gårdagens tall. Lønnsveksten blir lavere enn ventet, rentene ute har falt, oljeprisen er fortsatt noe på nedsiden og spreaden i pengemarkedet er høyere enn ventet, skriver han i onsdagens morgenrapport for Nordea.

(DP/NTB)

Powered by Labrador CMS