Samfunn

Økonomikommisær Pierre Moscovici.

Oppfordrer til økte investeringer

For første gang oppfordrer kommisjonen eurolandene til å åpne den statlige lommeboka – helst med enda større investeringer enn landene i utgangspunktet hadde planlagt.

Publisert Sist oppdatert

EU-kommisjonen presenterte onsdag sin økonomiske høstpakke, som retter seg mot eurolandene spesielt, for det kommende året.

Kommisjonen vil at de eurolandene som har overskudd i sine budsjetter, bruker disse for å investere i løpet av neste år, skriver Europaportalen.

– For første gang fastslår EU-kommisjonen en positiv retning i budsjettpolitikken for euroområdet. Det er et viktig øyeblikk. EU-kommisjonen agerer i praksis som en felles finansminister for eurosonen, sa økonomikommisær Pierre Moscovici.

Kommisjonen vil at euroområdet som helhet skal gjøre investeringer på opp til 0,5 prosent av BNP i løpet av 2017. Dette er mer enn det eurolandene har budsjettert med.

Lederen for den sosialdemokratiske partigruppen S&D i EU-parlamentet, italienske Gianni Pittela, ønsker oppfordringen velkommen:

– Kommisjonen har gjennomgått en stor forandring i sin måte å se økonomisk på. Dette er et radikalt brudd med tidligere praksis. Klokken ringer for nøysomhet, uttalte Pittella.

Powered by Labrador CMS