Nyskaping

Det er ikke bare i Japan at robotteknologi gjør suksess. Nå har flere nordiske selskaper fått øyene opp for den nye teknologien.

Robotteknologi, kunstig intelligens og big data forandrer markedet drastisk

Administrerende direktør i OpusCapita Norge, Sami Seikkula, har fornyet strategien sin på grunn av de teknologiske forandringene som nå er i gang.

Publisert Sist oppdatert

OpusCapta hjelper selskap med prosessene av å kjøpe, selge og betale.

– Det som er et interessant fenomen som skjer nå er at det er mye ny teknologi som har blitt tilgjengelig på markedet. Eksempel på dette er robotteknologi, kunstig intelligens og «big data» - alle disse er med på å forandre markedet svært drastisk, sier Sami Seikkula til Dages Perspektiv.

Direktøren mener den nye teknologien åpner opp for nye muligheter og nytt potensiale for bedrifter og selskap.

Flere utfordringer

Selv om den nye teknologien åpner nye dører for bedrifter, påpeker Seikkula at det også er utfordringer knyttet til denne forandringen.

– Noen sektorer vil nok se på den nye teknologien som en forstyrrelse fra det de er vandt med. Et eksempel her er musikkbransjen, sier han.

OpusCapita har vært i bransjen i 30 år og ser tydelig at den nye teknologien er av stor interesse for deres klienter i Europa og resten av verden.

– Selskapene vil forstå hva den kan brukes til og effekten den har på deres bedrifter. De ønsker å forberede seg på de forandringene som kommer, forklarer Seikkula.

OpusCapita

  • OpusCapita digitaliserer og automatiserer innkjøp, fakturahåndtering og betalinger i tillegg til kontanthåndtering og leverandørfinansiering.
  • Med 600 millioner årlige transaksjoner hvor 200 millioner er elektroniske, besitter de ekspertise som gjør innkjøp og betaling enklere og mer kostnadseffektivt.
  • En oppnår ende-til-ende synlighet, kontroll og compliance av ens utlegg og pengeflyt.
  • I 2015 var OpusCapitas netto omsetning 257 millioner Euro og 2.000 ansatte betjente 8.000 kunder i 54 land.
  • OpusCapita ble grunnlagt i 1984 og har hovedkontor i Espoo, Finland og er et heleiet datterselskap av Posti Group.

Vil bygge opp et forum

Robotteknologi er noe OpusCapita allerede har implementert i driften og er noe som de ser er i gang å bygges opp i Norge.

Under inspirasjonsdagen forrige uke var det flere spennende foredragsholdere som snakket om de store forandringene som nå er i gang.

Blant de var forsker Morten Goodwin som til daglig jobber med kunstig intelligens. Økonom, journalist og forfatter Kathrine Aspaas snakket blant annet om emosjonell styrketrening. Dagen vart avsluttet med Iron-Maiden vokalist Bruce Dickinson som forklarte hva som skal til for å bli en suksessfull entreprenør.

– Vi ønsket å bygge opp et forum der klientene våre kan lære mer om de forandringene som skjer, forklarer Seikkula.

Selskapet er i gang med å ekspandere, men har de siste årene fokusert på hovedmarkedet deres i Norden.

– Selv om vi er små i forhold til Tyskland, USA og Storbritannia, tror vi likevel at det vi selger har eksportpotensiale og at vi kan nå ut til de store, internasjonale markedene med den erfaringen vi har hentet fra det nordiske markedet, sier direktøren.

Samtidig som selskapet ekspanderes, er de også i en prosess der de ansetter flere folk.

– Mennesker med kunnskap og ferdigheter om den nye teknologien er selvsagt svært ettertraktet. Alle som har utdanning innen disse fagene vil kunne gå en trygg og god fremtid i møte, avslutter Seikkula.

Powered by Labrador CMS