Annonse
Foto: Dreamstime. 

Slik imponerer du på møter

Det svenske nettstedet chef.se har laget en liste over hvordan du kan booste egen karriere ved å bli skikkelig god på møter. Dessuten blir jobben som sådan et bedre sted å være, dersom møtene er givende. 

Her er noen av tipsene:

Et møte kl. 10, starter 09.30

Sett av tid før møtet til forberedelser. Bestem deg for dine viktigste argumenter og vær tidlig på plass i møterommet. Skjer møtet utenfor kontoret, så tenk ut på forhånd hvordan du kommer deg frem i tide.

Kan du forklare det en gang til?

Ikke spør andre bare for å spørre. Men er det noe som er uklart, så skal du stille spørsmål! Vær også forberedt på spørsmål som kan komme i din retning.

Mobilbruk under møter er en uting. Ved å slå av mobilen, eller ha dem i lommen, signaliserer du at dette er et viktig møte

Vær djevlenes advokat – men en snill sådan

Du trenger ikke mye bakgrunnsfakta for å stille kontrollspørsmål – for eksempel om en ide vil fungere eller ei. Vær kritisk, men i en positiv tone. Du skal ikke være en grinebiter. Men stiller du gode spørsmål om gode ideer, fremstår du som en tenker.

Sitt stille og hør etter

Å være god på møter, handler ikke om å prate og være i sentrum hele tiden. Lytt til den som snakker, og vis respekt og interesse for de andre. Det både oppfattes som og er smartere enn å være den evige møteplageren.

Vær fremoverlent

Kroppsspråk sier mer enn du tror. Sitter du fremoverlent, virker du interessert og oppmerksom. Lener du deg bakover – og vipper på stolen – ser det ut som om du gir blaffen.

Ta notater

Tar du notater, så får du strukturert møtes innhold, og er forberedt til neste møte om samme tematikk. Det er faktisk ganske ressurssparende. Særlig hvis du har et sted å samle notatene i etterkant, slik at du lett finner dem igjen. Dessuten fremstår du som interessert og seriøs dersom du tar notater.

Tilby deg å dele notatene med andre

Da er du snill, da. Og du gjør et svært godt inntrykk. Samtidig fremstår du som ambisiøs og ansvarlig. Dessuten – hvis du legger inn dine egne refleksjoner innimellom, kan du få økt innflytelse.

Dropp mobilen

8 av 10 sier de irriterer seg over at andre leser, taster eller på annen måte «driver med» mobiltelefonen under møter, viser undersøkelser. Mobilbruk under møter er en uting. Ved å slå av mobilen, eller ha dem i lommen, signaliserer du at dette er et viktig møte og at deltakerne er viktige folk. Dersom du MÅ ha mobilen med deg fordi du venter en veldig viktig beskjed eller telefon, så si fra om det ved møtets begynnelse.  

Annonse
Annonse