Europa

Charlie Hebdo-angrepene i Paris gjorde spørsmålet om en kontroversiell registrering av flypassasjerer aktuelt igjen i EU.

Terror driver frem kontroversiell passasjerregistrering

Publisert Sist oppdatert

I fem år har EU og medlemslandene kranglet om regler rundt innsamling av flypassasjerers personopplysninger. Torsdag skal EU-parlamentet stemme over det såkalte PNR-direktivet, skriver Europaportalen.

Forslaget tvinger flyselskaper til å samle inn opplysninger om passasjerene, og dele opplysningene med kriminalforebyggende myndigheter i medlemslandene.

Kommisjonen fremla sitt forslag om å samordne innsamlingen av passasjeropplysninger allerede i 2011, men EU-parlamentet og medlemslandene i ministerrådet har ikke kommet til enighet om lovens utforming. Et flertall i parlamentet mener innsamlingen og lagringen av personopplysningene utgjør et brudd på privatlivets fred, og at den ikke vil komme til å stoppe terrorister.

Spørsmålet ble på nytt aktuelt etter Charlie Hebdo-angrepet i Paris for et år siden. Fjorårets terrorangrep iParis, og de nylige angrepene i Brüssel, har økt medlemslandenes trykk på EU-parlamentet om å treffe en beslutning.

Powered by Labrador CMS