Annonse
Foto: Jean-Etienne Minh-Duy Poirrier  

Toppsjefens 4 nødvendige løgner

Du hører dem ikke snakke om det, men selv toppsjefer er misfornøyde. Faktisk ganske ofte. Men de kan ikke si det høyt, og de kan i hvert fall ikke innrømme det hvis noen spør. 

Det skriver kommentator i Financial Times Lucy Kellaway

Hun viser til en venn som nylig var blitt leder. Problemet var at han var veldidg misfornøyd. Halvparten av medarbeiderne var middels, organisasjonskulturen ble beskrevet som "søvnig", og selv om han hadde en plan for hvordan skuta skulle snus, var han ikke på noen måte sikker på at det ville fungere. Det var åpenbart at det ville ta tid å få til merkbar endring.

Da hun møtte ham igjen en uke senere sa han likevel at ting nå gikk strålende. Sannheten var at ting var akkurat som før, men at han allerede hadde lært en viktig lekse, ifølge Kellaway, han hadde lært å lyve.

Hun mener det finnes fire enkle regler om løgn som alle ledere alltid må følge.

1) Innrøm aldri at du ikke liker jobben din.

2) Innrøm aldri at det er folk på arbeidsplassen som du ikke liker.

3) Snakk aldri stygt om virksomheten du leder.

4) Fortell aldri noen at du ikke er sikker på retningen du har staket ut.

Det finnes nok situasjoner hvor en av disse reglene kan brytes, men det er svært risikabelt. Så om du absolutt brenner inne med et ønske om å snakke om disse tingene, visk det til partneren din rett før du sovner, foreslår Kellaway, men det beste er å lyve så du tror det selv.

Annonse
Annonse