Samfunn

Donald Trump vil legge om amerikansk utenrikspolitikk, dersom han blir president.

Trump varsler omlegging av utenrikspolitikken

Donald Trump vil legge om amerikansk utenrikspolitikk, dersom han bli valgt til president. Kjernen blir en ny form for politisk realisme, der alle kan bli venner av USA i kampen mot islamistisk terror.

Publisert Sist oppdatert

Trumps seniorrådgiver for politiske saker, Stephen Miller, letter litt på sløret om den utenrikspolitiske talen som presidentkandidaten skal holde mandag kveld lokal tid i Ohio.

Ifølge Miller vil Trump framholde at kampen mot IS og andre ekstremistorganisasjoner er det overordnede.

– Alle som vil gå med USA i den kampen, er våre allierte, uavhengig av ideologiske og strategiske forskjeller. Vi kan ikke alltid velge våre venner, men vi må alltid kunne identifisere våre fiender, vil Trump si i talen.

Det er ventet at Trump vil skissere hvordan en ny immigrasjonspolitikk vil se ut. USA skal stanse tildeling av visa hvis det ikke er mulig å gjøre en full bakgrunnssjekk av en søker.

Trump vil innføre en ny, ideologisk test som alle må bestå for å slippe inn i USA. Her vil det bli gjort en vurdering av kandidatens syn i spørsmål som religion, frihet, likestilling og rettigheter for lesbiske og homofile.

Presidentkandidaten vil ventelig også gå inn for at USA i klartekst må si at landet er i en ideologisk konflikt med radikal islam. Hillary Clinton og hennes kampanje har sterkt advart mot å bruke den slags begreper og sier at dette bare fremmer terroristenes sak.

Powered by Labrador CMS