scatec solar

Solen skinner på Rio de Janeiro i Brasil.

Det nye energi-Norge i støpeskjeen

Før var det oljesand norske energigiganter satset på. Nå vil Statoil bygge og drifte solcelleparker med Scatec Solar i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Norges største utbygger av solcelleparker Scatec Solar og Norge største oljeselskap - med fornybare ambisjoner, Statoil, går for første gang sammen om en grønn investering. Det melder selskapene onsdag morgen.

I Brasil skal de to energiselskapene gå sammen om å bygge og drifte et solcelleanlegg. Ifølge pressemeldingen er ambisjonen å bli en betydelig aktør i det brasilianske solmarkedet, men så langt er det ikke snakk om en veldig stor satsing.

Statoil har overtatt eierskapet av 40 prosent av Scatac Solars prosjekt Apodi som er på 162 MW kapasitet. Totalt kommer kapitalinvesteringen for prosjektet på om lag 215 millioner dollar, og når anlegget står klart neste år skal det kunne levere strøm til 160.000 husstander.

– Potensialet for solenergi i Brasil er betydelig og sammen med Statoil hever vi ambisjonene i dette markedet, sier Raymond Carlsen, konsernsjef i Scatec Solar.

Foto Området hvor solparken skal ligge. Kilde: Statoil.

Ifølge Statoil har selskapene også avtalt et ekslusivt samarbeid for å sammen utvikle eventuelle framtidige solenergiprosjekter i Brasil.

Det er Statoils konserndirektør for Nye energiløsnigner, Irene Rummelhoff som styrer Statoils side av prosjektet.

– Brasil er et kjerneområde for Statoil, der vår ambisjon er å levere sikker og bærekraftig vekst i et spennende energimarked. Ved å investere i et sol i Brasil styrker vi posisjonen vi allerede har i landet gjennom produksjon fra oljefeltet Peregrino og i lisensene BM-S-8 og BM-C-33, som blant annet inkludererde ennå ikke utviklede Carcará- og Pão de Açúcar-funnene. Vi er glade for å ha gått inn i vårt første solenergiprosjekt med så en erfaren partner som Scatec Solar, sier hun.

Powered by Labrador CMS