Annonse
Foto: Dreamstime.

Bill.merk​Konkrete eksempler ønskes

SYNSPUNKT: Daglig møter jeg økonomer som sier dette til meg under jobbsamtaler. Denne setningen vil imidlertid gjøre jobben med å skille deg ut fra andre kandidater vanskeligere enn det den trenger å være.

Den hyppige forekomsten av disse ordene gjør at det kan virke som et mantra, eller som en læresetning som er innøvd for veldig mange jobbsøkere. Min oppfatning er at mange kandidater tenker at «det der er det en rekrutterer ønsker å høre».

Men hvordan kan jeg vite at det stemmer? Svaret er like enkelt som det er vanskelig. Svaret kan summeres opp i seks enkle ord, eller en læresetning om du vil: Du må vise til dokumenterte resultater.

For på samme måte som en selger må vise til salgstall, en redaktør til lesertall, så er det din jobb som jobbsøker å vise til konkrete og gode eksempler på hvorfor nettopp du er hardtarbeidende og gir det lille ekstra.

Du trenger ikke å nevne at du er hardtarbeidende for å få stjerne i boken hos meg

I mangel på konkrete eksempler kan en rekrutterer bli usikker og måtte spørre om du heller bare trenger mer tid på de samme oppgavene som dine nåværende kollegaer?

Og det siste er nok ikke det en jobbsøker vil ha frem. Det man gjerne ønsker å formidle er nettoppp at du som jobbsøker tar i et tak når det trengs, og også på eget initiativ.

Ha i bakhodet at en jobbsamtale er en forhandling, der råvaren jeg som rekrutterer skal selge videre, er nettopp deg.

Desto flere ærlige svar fra både meg og deg, jo større er sannsynligheten for at jeg kan finne en ny jobb til deg der du vil trives og vokse både faglig og personlig.

Så hva vil jeg med dette? Jo, jeg vil ha ærlige svar med konkrete eksempler fra deg når vi møtes. Du trenger ikke å nevne at du er hardtarbeidende for å få stjerne i boken hos meg. Stjerne i boken får du dersom du viser til positive og negative sider ved deg selv, som både du og referanser kan bekrefte at stemmer – ja, nettopp for deg.

Tone Iren Sørheim

Tone Iren Sørheim er siviløkonom og rekrutterer i Kelly Financial Resources. 

Nyhetsbrev

Dagens Perspektiv rett i innboksen hver formiddag? Meld deg på vårt nyhetsbrev.


Annonse

Tone Iren Sørheim

Tone Iren Sørheim er siviløkonom og rekrutterer i Kelly Financial Resources. 

Nyhetsbrev

Dagens Perspektiv rett i innboksen hver formiddag? Meld deg på vårt nyhetsbrev.


Annonse