Arbeidsliv

FEIRING: Prisen for årets sosiale entreprenør ble delt ut på et arrangement i Oslo der 350 mennesker var samlet til en feiring av sosiale entreprenører og samfunnsinnovasjon.

Nettbasert psykisk helsehjelp får sosial entreprenørpris

Et tilbud om rask psykisk helsehjelp på nettet er tildelt prisen som Årets sosiale entreprenør.

Publisert Sist oppdatert

Assistert Selvhjelp, som har utviklet et nettbasert tilbud som skal gi raskere, enklere og bedre psykisk helsehjelp, ble torsdag tildelt prisen som Årets sosiale entreprenør.

Prisen utdeles årlig til en sosial entreprenør som har et spesielt stort potensial for å løse sosiale utfordringer.

— Psykiske helseutfordringer medfører store kostnader både for både individ og samfunn. Det er særlig viktig å fange opp dem som ikke får tilbud om behandling gjennom ordinære tjenester, sier juryleder Johan H. Andresen i en pressemelding.

– Assistert Selvhjelp adresserer dette behandlingsgapet og kan være et svært viktig supplement til det offentlige tjenestetilbudet. Dessuten er tjenesten tilgjengelig for folk når de selv føler at de trenger den, også utenfor kontortid, påpeker han.

– En stor anerkjennelse

— Det er helt utrolig å bli kåret til Årets Sosiale Entreprenør! Det er en stor anerkjennelse av det vi forsøker å få til og vil hjelpe oss på veien til å bli markedsleder i automatisert, digital helsehjelp for psykiske lidelser, sier gründer og daglig leder i Assistert Selvhjelp Oskar Blakstad.

Terskelen for å få behandling innen psykisk helsevern kan være høy. Det er anslått at halvparten av dem som trenger behandling for milde til moderate angst- og depresjonslidelser, ikke får hjelp.

Assistert Selvhjelp tar tak dette gjennom å levere et nettbasert lavterskel behandlingstilbud for lidelser som angst, depresjon, søvnvansker og utbrenthet. Løsningen kan kombineres med kommunehelsetjenestenes egne lavterskeltilbud Rask Psykisk Helsehjelp.

Bak utdelingen av prisen Årets Sosiale Entreprenør står Ferd sosiale entreprenører, som investerer i sosiale entreprenører med målbare sosiale resultater.

Powered by Labrador CMS