Annonse
Foto: Julia Sudnitskaya, Dreamstime (Illustrasjonsfoto) 
«Deskterior»-trend

Unge ansatte i Sør-Korea bruker fargerik pynt til å lyse opp lange arbeidsdager

Lest om arbeidsliv. Sør-Korea er kjent for å ha lange kontor-arbeidsdager; blant de lengste i verden.

For å lyse opp arbeidstilværelsen velger et økende antall kontoransatte å pynte opp arbeidsplassen sin med personlige eiendeler og sterke farger.

Dette ifølge BBC, som omtaler «deskterior»-trenden. De beskriver det som en tiltagende bevegelse blant unge i Sør-Korea som handler om å få kontorarbeidsplassen til å føles som mer som hjemme. I Sør-Korea viser mange unge nå frem sine fargerike «deskterior»-bilder på sosiale medier.

BBC har intervjuet Lee Ju-hee. Hun jobber i en bankvirksomhet, og skrivebordet hennes er dekket av rosa produkter, herunder et rosa tastatur, rosa mus, rosa kalkulator, en knall rosa liten handlevogn, en liten rosa figur som er en gris og en liten, rosa luftfukter. BBCs bilder viser videre at hun har mange små figurer her, blokker med tegninger på, en bamse, personlige bilder, blomster, plakater av idoler og haugevis av andre småting.

Lee Ju-hee sier til BBC at det rosa-pyntede skrivebordet gir henne motivasjon, fordi det er hyggelige omgivelser å jobbe i. Hun føler seg komfortabel og avslappet med alle sine rosa produkter.

Myndighetene i Sør-Korea kuttet den maksimale arbeidstiden fra 68 til 52 timer per uke i 2018, skriver BBC, som konstaterer at mange unge arbeidstagere likevel tilbringer svært mye av sin våkne tid på arbeidsplassen sin på kontoret.

Annonse
Annonse