Arbeidsliv

Aps finanspolitiske talsperson Hadja Tajik tok opp partiets forslag om å utvide permitteringsperioden ut året i Stortingets budsjettdebatt fredag.

Høyres Kapur mener det er feil med utvidet permittering nå

Arbeiderpartiet har foreslått å utvide permitteringsordningen ut året, slik at folk kan beholde jobben. Feil grep nå, svarer Høyre.

Publisert Sist oppdatert

Aps finanspolitiske talsperson Hadia Tajik tok opp problemstillingen i Stortingets debatt om revidert nasjonalbudsjett fredag.

– Ap har foreslått å utvide permitteringsordningen ut året, slik at folk kan beholde jobben. Det har høyrepartiene sagt nei til, sa hun, og etterlyste en forklaring.

Finanskomiteens leder Mudassar Kapur (H) understreket at regjeringen vil følge nøye med på hvordan det går med blant annet sesongbedriftene gjennom sommeren. Da kan man eventuelt komme tilbake til Stortinget med flere tiltak til høsten, fremholdt han.

– Men å begynne i den enden nå, mener vi er feil. Nå er det viktig å få opp aktiviteten, sette i gang de tiltakene som får tilbake i jobb. Men vi har den bufferen at vi kan ta en ny vurdering over sommeren, ut fra hvordan situasjonen er.

Powered by Labrador CMS