Arbeidsliv

YS-forbundene Delta og Parat er ikke fornøyd med at de ikke har fått på plass høyskolelønn for ambulansepersonell med paramedic/bachelor i paramedic.

Lønnsoppgjøret i havn for 40.000 sykehusansatte

Lønnsoppgjøret har en ramme på 1,7 prosent og sikrer medlemmene i sykehusene reallønnsvekst i 2020. I tillegg får fagarbeidere lønnstillegg for videreutdanning.

Publisert Sist oppdatert

Resultatet av forhandlingene er i tråd med normen fra frontfaget, og omfatter blant andre helsefagarbeidere, ambulansearbeidere, renholdsmedarbeidere, vernepleiere, sosionomer, merkantilt og teknisk personell i sykehusene.

– Vi er fornøyd med å ha blitt enige med forbundene i LO og YS om lønnsoppgjøret for om lag 40.000 ansatte i sykehusene, sier Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter i en melding.

– I lys av den økonomiske rammen som var til rådighet, har vi oppnådd et akseptabelt resultat for våre medlemmer i spesialisthelsetjenesten, sier Lizzie Ruud Thorkildsen som forhandler på vegne av YS-forbundene Delta og Parat.

Lønnstillegg for utdanning

Et sentralt fastsatt minste lønnstillegg for fagarbeidere som tar etter-og videreutdanning har vært et viktig krav for Delta i flere lønnsoppgjør.

– Dette er et gjennomslag som vil sikre fagarbeidere i alle sykehus lønnstillegg for etter- og videreutdanning. Det er også et viktig bidrag for å sikre alle sykehusene relevant kompetanse for framtiden, sier Ruud Thorkildsen.

Hun er ikke fornøyd med at de ikke har fått på plass høyskolelønn for ambulansepersonell med paramedic/bachelor i paramedic.

Det er imidlertid enighet om at det skal settes ned lokalt partssammensatte utvalg som skal se på ambulansepersonellets kompetanse og lønnsinnplassering i forkant av mellomoppgjøret i 2021.

– Her har vi klare forventninger, sier Lizzie Ruud Thorkildsen.

Powered by Labrador CMS