Arbeidsliv

Stolte kjøpmenn. Toppsjef Ole Robert Reitan og kjøpmennene fra Rema Bjølsen Kent Brattlien Windahl og Rema Ensjø Kent Majbeck mottar Ringer i vannet-prisen 2023.

Rema 1000 vant Ringer i vannet-prisen 2023

Det var to stolte Rema-kjøpmenn, som sammen med Rema1000s toppsjef Ole Robert Reitan, mottok Ringer i vannet-prisen 2023 torsdag ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Ringer i Vannet bygger på en egen metodikk der formålet er å rekruttere gjennom inkludering med utgangspunkt i bedriftenes behov.

NAV og bedriftene samarbeider om å finne kandidater som kan passe til behovet, og når man har en kandidat på plass, vil vedkommende og arbeidsgiver blir tett fulgt opp av NAV – både før, under og etter ansettelse. I noen år nå har NHO delt ut Ringer i vannet-prisen til den bedriften de mener har lykkes spesielt godt med sitt inkluderingsarbeid.

I år var det altså Rema 1000 som fikk prisen, som ble delt ut av NHO-leder Ole Erik Almlid under NHO Handel og Service sin konferanse «Handlekraft» i Oslo torsdag.

− Å være en som gir folk jobb, det er stolthet. 660.000 mennesker står utenfor arbeidslivet i Norge. Ringer i vannet er en rekrutteringsmetode som tar inn folk, sier Ole Erik Almlid.

2000 mennesker har fått jobb gjennom Ringer i vannet-prosjektet hittil, kan Almlid fortelle.

− Årets prismottaker har inkludering i sitt DNA, det sitter i ryggmargen til Rema 1000, sier NHO-sjefen.

Stolt toppsjef

Toppsjef i Rema 1000, Ole Robert Reitan, er tydelig stolt av prisen. På scenen har han med seg to REMA-kjøpmenn som begge aktivt har rekruttert ansatte med tanke på inkludering.

− Vi ser inkludering og integrering i praksis hver dag. Vi ser hva det betyr for den enkelte og for alle i Rema, sier Reitan, og forteller om en firmafest som ble arrangert for noen år tilbake:

− På den festen var 71 nasjonaliteter, alle verdens religioner og alle kjønn representert.

Daglig leder ved Rema 1000 på Bjølsen i Oslo, Kent Brattlien Windahl, forteller at han har som en målsetting at et flertall av hans ansatte skal rekrutteres blant de som har stått utenfor arbeidslivet av ulike årsaker.

− En av dem er Victor. Da han først kom, klarte han ikke å se folk i øynene. Han så alltid ned i bakken. Men i 2020 ble han kåret til «Årets kassamann» av ukebladet Hjemmet, forteller Windahl med tydelig stolthet.

Kjøpmann Kent Majbeck på REMA Ensjø i Oslo kan på sin side fortelle om Victor, som har jobbet i Rema i snart 30 år. Victor har ansvaret for å rydde, han er «pappdirektør» på Rema.

− Hos oss finner du aldri en enste tom pappkartong, forteller Majbeck.

Butikken på Ensjø ligger i kjelleretasjen til Remas hovedkontor.

− Jeg snakker med Victor hver eneste dag på vei til kontoret, sier Ole Robert Reitan.

− Den entusiasmen og gleden over jobben som Victor og Marius har, smitter og skaper glede og entusiasme i hele Rema-familien, sier han, og legger til med et smil:

− Det er det som gjør at vi vinner VGs matbørs 7 av 10 ganger.

Powered by Labrador CMS