nyheter

Ikke selg til John Fredriksen

Styret i Eastern Drilling er alt annet enn fornøyd med prisen SeaDrills John Fredriksen er villig til å betale for aksjene.

Publisert Sist oppdatert
Styret har gjort følgende observasjoner: Styret i Eastern Drilling anbefaler derfor sine aksjonærer om ikke å akseptere tilbudet på 92 kroner som er framsatt av John Fredriksens SeaDrill.Administrerende direktør Arve Andersson eier 10.000 aksjer i EDRILL gjennom et selskap kontrollert av ham. Han har opplyst at han ikke vil akseptere tilbudet.Markedet ser ut til å vente på et høyere bud. Edrill-aksjen ble i går sist omsatt for 95,50.
  • SeaDrills tilbud inkluderer ingen overtakelsespremie. Normal markedspraksis ville innebære en premie i størrelsesorden 20-30 prosent.
  • SeaDrill utløste det pliktige tilbudet med utgangspunkt i en aksjeeierandel på cirka 40 prosent. Det har ikke vært noen konkurranse om kontrolleren over selskapet, og markedet for kontroll over selskapet har derfor ikke vært testet. En tredjemann som ønsket å oppnå kontroll over selskapet, ville ventelig ha betalt en høyere pris enn SeaDrill.
  • 135 kroner per aksje ble tilbudt for 5 måneder siden av Ocean Rig ASA. Dette tilsvarer omtrent 119 kroner per aksje i dag justert for den etterfølgende egenkapitalutvidelsen i Eastern.
  • På fullt utvannet basis har 46,53 prosent av aksjonærene ikke solgt til SeaDrill og rundt 71,5 prosent av de opprinnelige ikke-SeaDrill aksjonærene har valgt å ikke selge på dette tidspunkt.
Følg Edrill-aksjen her
Powered by Labrador CMS