DP helg

Fister ikke Hans Olav Lahlum å være elefant likevel.

Raja mot bikinitruser

Abid Raja til kamp mot bikinitrusene, Støre lykkelig uten SV og Lahlum vil ikke være elefant likevel

Publisert Sist oppdatert

Det blir bittert for Abid Raja om han må slutte som kulturminister uten å ha fått ordnet det slik at de kvinnelige strandvolleyballspillerne kan få ha på seg noen annet enn bikinitruse når de herjer rundt i sanden.

Han har nå skrevet brev sammen med de andre nordiske idrettsministrene til Det internasjonale håndballforbundet og bedt de ta seg sammen.
Rajas løsning er ganske enkel. Jenten skal ha lov til å bruke like stor shorts som han bruker, verken mer eller mindre.

Støre den svake

I valgkampen sa Jonas Gahr Støre at han ville ha en regjering der både SV og Sp var med. Så endte det med at SV bestemte seg for at de ikke ville være med i regjeringen. I en analyse, dyp som en brønn, undrer Frithjof Jacobsen, politisk redaktør i Dagens Næringsliv, seg over hvordan dette kunne skje.

Det virker som om SV har trukket seg uten å be Støre om lov på en skikkelig måte. Ellers så mente ikke Støre det han sa i valgkampen. En annen mulighet er at Audun Lysbakken ikke lot seg overtale selv om Støre tryglet og ba og flere ganger var helt på gråten over at han ikke fikk til det han drømte om,

Det som også kan ha skjedd, er at det viser seg Jonas Gahr Støre er helt håpløs når det gjelder å få folk til å bli enige.

«En statsminister som lar seg presse og som løper fra egne løfter i møte med et beinhardt politisk spill, vil bli en meget svak statsminister i Norge», skriver Jacobsen.

Blir det er kald vinter og skyhøye strømpriser, kan det rett og slett bli ufyselig å leve her med en statsminister som ikke får til noe som helst.

Ikke elefant likevel

Historiker og sjakkekspert Hans Olav Lahlum skriver på Facebook at han har oppdaget noe så sjeldent som en intelligent kunnskapskonkurranse på TV. Der fikk han lære at elefanter bare sover cirka to timer i døgnet.

Han ble spontant misunnelig på elefanten da han hørte det, men da han også lærte at elefanter gjerne veier 5-6 tonn, må sove stående og passe seg for krypskyttere, kom han til at han var fornøyd med å måtte over noen timer lengre enn elefantene.

Ukens sitater

«Stortap for Bærum – ny mulighet onsdag.» (Budstikka).

Nye nederlag er det alltid muligheter for å pådra seg.

«Jeg har brukt så mye penger at man ikke kan forestille seg det.» (VG)

I Finansdepartementet forstår de det nok.

«Selv tror jeg den beste måten å oppnå forskjellige synspunkter i et styre på, er å lete etter kandidater med forskjellige synspunkter istedenfor å lete etter kandidater med forskjellige genetiske attributter.» (Quilette)

Vivek Ramaswamy skal vite det, at de attributtene det her er snakk om, kreves det ikke så mye leting for å få øye på.

«I noen tilfeller bør det åpnes for å dele asken i to.» (Vårt Land).

Vestfold Krematorium viser stor fleksibilitet i tilfeller hvor de pårørende ikke blir enige om hvor asken etter den avdøde skal gravlegges eller spres.

Powered by Labrador CMS