DP helg

Hvor var du da Brå brakk staven og Philip brakk armen?

Brå brakk staven- Philip armen

Brå brakk staven, men Philip brakk armen, Støre ville ikke snakke, paven vil ha flere barn og nå blir det delt omsorg for katter og gullfisker også.

Publisert Sist oppdatert

Fortsatt er det mange som husker hvor de var da Oddvar Brå brakk staven i herrestafetten i ski-VM i Oslo i 1982. Det endte med at Brå fikk låne en stav som passet noenlunde. Han greide å sikre Norge delt gull sammen med Sovjetunionen.

Å brekke staven like før innspurten og likevel klare å hente seg inn igjen, har i årevis blitt sett på som en stor prestasjon. Nå kan imidlertid Tønder-Avisa melde at Philip på 11 år gikk et helt skirenn med brukket arm. Det hadde ikke Brå gjort.

Stoltenbergs skjebne.

Etter at Jonas Gahr Støre hadde holdt nyttårstalen, sa retorikkekspert Kjell Terje Ringdal til VG at Støre utvilsomt kunne ha en framtid som TV-vert. En slik retrettstilling burde også kunne være aktuell for Jens Stoltenberg om ikke regjeringen får plassert ham i Norge Bank.

Mediene har nå avslørt at både Jens Stoltenberg, Jonas Gahr Støre og Nicolai Tangen har spist middag sammen. Og gjett hva de snakket om da? Det er ikke til å tenke på en gang.

Støre er inhabil når det gjelder ansettelsen av Stoltenberg. Han burde satt seg på kjøkkenet da sentralbanksjefstillingen ble nevnt. Men da ville sausen blitt kald. Så det mest sannsynlige er at Støre tok på seg ørepropper og brukte munnbind for å minne seg på at han ikke måtte si et ord til Stoltenberg om at han kunne få jobben i Norges Bank om han var interessert.

Sånn var det da de var på tur sammen også. Stoltenberg nevnte at han kunne tenke seg en jobb med penger og store fond når han slapp løs fra NATO. Støre forsto umiddelbart at det var stillingen som sentralbanksjef han ymtet frampå om. Da var det på med øreproppene og munnbindet. Dette kunne han verken høre eller si noe om

Flere barn

«Altfor mange par har ikke barn, fordi de ikke vil ha dem, eller så har de et barn og ønsker ikke flere. Men de har gjerne hunder og katter. Kjæledyrene tar plassen til barna».

En skulle tro det igjen var Erna Solberg som innstendig ber landets fruktbare kvinner om å føde barn. Det beste er om de kan føde slike barn som vil bli sykepleiere, helst anestesisykepleiere. Men det er faktisk paven som har sagt dette. Han har tydeligvis fått med seg budskapet fra Erna Solberg.

Delt hundeomsorg

I Spania må dyreeiere forberede seg på at det kan bli delt omsorg for familiens hund eller katt når et par skiller seg.

Ifølge en ny lov skal kjæledyr anerkjennes som «levende vesener med følelser» og ikke bare objekter.

Som følge av det må spanske domstoler også ta dyrets beste i betraktning, så vel som familiens behov, når de skal avgjøre hvem som får beholde hunden, katten, gullfisken, skilpadda eller fuglen etter en skilsmisse.

Loven pålegger også domstolene å ta hensyn til dyrets beste når de avgjør tvistesaker om arv av kjæledyr. Hvordan en kan få dyr til å gi uttrykk for hva de selv ønsker, er fortsatt uklart. Hunder kan vel få sagt hva de mener. Katter kan frese mot en og svinse fornøyd med halen til en annen. Det er definitivt verre med gullfisker og skilpadder.

Ukens sitater

«Ny vaksine mot flått med unike egenskaper.» (NTB).

Her bør vi få til en fusjon. En felles flått og Covid-vaksine vil få de siste etternølerne til å vaksinere seg.

«Ingen friske fullvaksinerte blant de aller sykeste.»(Bergens Tidende).

Det er da inderlig godt at de friske holder seg friske og fullvaksinerte fortsatt.

«Kvinne i 20-årene skal ha gjemt narkotika i Bh-en.» (Avisa Nordland).

Et eksempel på at flere skaffer seg såkalte flerfunksjonelt utstyr.

«Hjemme hos meg har vi begynt å baksnakke katten. Det er ikke noe annet å ta seg til. Og katten har lagt på seg i julen.» (VG).

Astrid Meland om all elendigheten som koronatiltakene fører med seg.

Powered by Labrador CMS