Ledelse

Dersom man liker historisk skjønnlitteratur, og er åpen for uvante perspektiver, er dette uansett særdeles underholdende litteratur, ifølge WIlliam Brochs Haukedal.

Historie og litt fantasi

NHH-professor, William Brochs-Haukedal, har valgt seg en historisk roman med fantasy-elementer, der handlingen er lagt til 1600- og 1700-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Brochs-Haukedal forteller at han i sitt arbeid er nødt til å lese mye faglitteratur, og at tid er en begrenset ressurs.

– Men skjønnlitteratur er viktig for meg, og redningen kom i form av bærbare duppeditter som har gjort det mulig å lese bøker overalt når jeg har ledig tid. Det har blitt mye lesing på denne måten opp gjennom årene, og ikke lett å velge selv fra 2016, sier han.

Foto Favorittbok: «The Baroque Cycle» – et historisk romanbokverk med fantasy-elementer. (Foto: HarperCollins Publishers)

Boken han anbefaler er The Baroque Cycle av Neal Stephenson. Dette er en historisk roman fra 1600- og 1700-tallet.

De tre romanene, som bør leses i ett, har merkelappen fantasy, men er historisk sett for det meste korrekt.

Fantasy-elementet gjelder noen friheter forfatteren har gitt seg selv, men som ikke er påtrengende.

– Dette er en bok som er plassert i opplysningstiden. Vi er vitne til religionsforfølgelser, etableringen av Royal Society i England, brannen i London, tyrkernes beleiring av Wien, og en mengde andre hendelser som formet det moderne Europa. Videre møter vi filosofer som Leibniz og Newton og en mengde andre historiske personer. Sideplots som Cristoffer Wrens gjenoppbygging av St. Paul's i London, starten på børshandel, og valutaspekulasjoner og etablering av aksjeselskaper bidrar til stadige opplevelser av gjenkjenning Alt dette er vevet sammen i flere parallelle hendelsesforløp med rike beskrivelser og intelligent humor. Ikke bare føler man seg beriket etter lesingen av verket, men i høyeste grad underholdt også, forteller Brochs-Haukedal.

Dersom man liker historisk skjønnlitteratur, og er åpen for uvante perspektiver, er dette uansett særdeles underholdende litteratur, ifølge WIlliam Brochs Haukedal.

Powered by Labrador CMS