Ledelse

– Ble behandlet som inventar

Publisert Sist oppdatert

En tidligere deltidsansatt forteller i DN at hun ble oppfordret til å igangsette en varslingssak mot Giske, som den gangen var kulturminister.

28–åringen jobbet som ettermiddagssekretær for Giske, og forteller at de ansatte fikk dårlig behandling:

– Trond Giske behandlet oss som om vi var en del av inventaret i Kulturdepartementet, sier hun til avisen.

Situasjonen skal ha eskalert slik at kvinnen etter hvert ble anbefalt av hovedverneombudet å igangsette en formell varslingssak. Det ble lagt til rette for dette.

– Men jeg orket det ikke. Jeg visste hvor vanskelig det ville bli å gå til varsling mot en statsråd, sier den tidligere ansatte i Kulturdepartementet til DN.

Giske skal ha stilt krav om å få utført private oppdrag i et omfang som går langt ut over hva som er vanlig. En av DNs kilder har erfaring fra flere departementer og har aldri opplevd tilsvarende fra noen statsråd. Oppdragene omhandlet blant annet rydding av skittentøy, sporing av feilsendte klær til Fretex og fiksing av bonuspoeng på SAS. Giske skal ha kalt kvinnen inn til et møte, etter at hun nektet å utføre enkelte oppgaver. Da ble det for mye for henne, og hun ble sykmeldt.

– Heltene i en statsråds hverdag

Gjennom sin rådgiver Bård Flaarønning svarer Trond Giske følgende:

– Trond Giske er sykmeldt, men har bedt meg formidle at de ansatte på forværelset er heltene i en statsråds hverdag. Gjennom å hjelpe til med logistikk og store og små praktiske gjøremål sørger de for at statsrådens tid strekker til. Særlig for Trond, som kombinerte statsrådsjobben med tilværelsen som alenefar, var den hjelpen helt uvurderlig.»

Powered by Labrador CMS