Annonse
Foto: Rawpixel / CC

De 4 typene du trenger i nettverket ditt

Et godt utbygd nettverk kan være en gave i arbeidslivet, men hva bør du egentlig se etter når du bygger nettverk? Hvem ønsker du å inkludere på lista di? Hvem trenger du ikke? I et godt nettverk ønsker man gjerne variasjon innenfor både kompetanse, nivåer, bransjer og personligheter.

Ifølge Lars Schmidt i HR-selskapet Amplify, finnes det fem typer mennesker alle trenger i nettverket sitt:

Den kreative innovatøren

Dette er personen som kjenner til det nyeste av trender, teknologi og design. De tenker utenfor boksen, og er ikke rett for å utfordre etablerte tankesett og prosedyrer.

Som nettverksbrikke kan den kreative innovatøren hjelpe deg å se ting fra et nytt perspektiv, og hjelpe deg til å finne energien og entusiasmen til å prøve nye innfallsvinkler. Hvis du føler at du stagnerer og ikke greier å ta sjanser, kan dette være personen å kontakte, skriver Schmidt hos Fast Company.

Den kreative innovatøren finner du ofte i design, produktutvikling og markedsføring.

Pragmatikeren

Pragmatikeren er på mange måter motstykket til den kreative innovatøren. De har en naturlig skepsis til det meste, og bygger ofte opp argumentene sine med harde fakta.

Hvis noe høres for godt ut til å være sant, eller du bare trenger noen som kan få litt realisme inn i den nye produktideen din, så er pragmatikeren ofte personen å kontakte, mener Schmidt.

Pragmatikeren finner du ofte i finans, HR og prosjektlederroller.

Den fremadstormende

Det er ifølge Schmidt ikke alltid de erfarne fjellfolkene som vet best eller gir de beste rådene. Av og til kan et yngre og uerfarent sinn være stemmen å lytte til. Personer på et tidligere stadium av karrieren har et realitetsbilde som er mer farget av nåtid enn fortid, og kan hjelpe deg med å forstå utfordringene dine i dagens kontekst.

Bindeleddet

Hvis du sliter med å utvide nettverket ditt og finne de riktige folkene, er Bindeleddet personen du trenger. Dette er han eller hun som har fagbrev i å bygge og vedlikeholde relasjoner, og er ekspert på introduksjoner. Bindeleddet er rett og slett den personen i nettverket ditt som skal gjøre nettverket ditt enda bedre.

Bindeleddet er ofte aktiv på sosiale medier, og deltar ofte på arrangementer med mange viktige mennesker til stede.

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Lederbibliotek

Har du spørsmål om ledelse?

I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.

Gå til Lederbiblioteket.


Annonse

Nyhetsbrev

Klikk her for å melde deg på et eller flere av Dagens Perspektivs nyhetsbrev.


Lederbibliotek

Har du spørsmål om ledelse?

I vårt lederbibliotek finner du ekspertrådene, fagartiklene og verktøyene som hjelper deg som leder.

Gå til Lederbiblioteket.


Annonse