Ledelse

Instagramstjernen JiffPom dukket opp under F8 Facebook Developers konferansen rett før Mark Zuckerberg holdt sitt innlegg 1. mai 2018.

Facebook lager plass til blokkjede i stor omorganisering

Publisert Sist oppdatert

Mark Zuckerberg står midt i en stor omorganisering av Facebook der de største inntektskildene slås sammen og satsinger på ny teknologi blir plassert i egen avdeling.

Ifølge planene er Facebooks nøkkelprodukter i dag selvsagt Facebook selv, men også Instagram, Messenger og WhatsApp. Disse samles nå under en direktør.

Det melder New York Times som peker på at endringene minner om de Google gjorde i 2014 da moderselskapet Alphabet oppstod og ny teknologi ble separert fra resten av driften.

AI-satsingen blir plassert i en egen avdelingen for ny teknologi. Ifølge Technology Review har de store nettselskapenes satsing på teknologien støvsugd akademia for AI-eksperter.

Blokkjede og digitale lommebøker

I denne avdelingen skal Facebook også utforske mulighetene for å ta i bruk blokkjedeteknologi med et nyopprettet team. Mannen som skal lede denne satsingen, David Marcus, var tidligere ansvarlig for Messenger.

Kinesiske WeChat er lenge blitt ansett som en inspirasjon for Messenger, og som intet mindre en mulig visjon for et fremtidig internett. Det er ikke bare fordi appen er svært populær i Kina, men også fordi den har så mange bruksområder.

Interessen for WeChat knytter seg til at de har klart det hverken Apple eller Google har lykkes med til nå, å få folk til å bruke digitale lommebøker.

Ifølge New York Times ønsker Zuckerberg en aggressiv satsing på blokk-kjede på tvers av selskapet.

Powered by Labrador CMS