Ledelse

Prosjektleder i konsulentselskapet Assessit, Anne Mørup–Andersen.

Kanaliser energien din riktig

Mange banneord til tross. Boken som prosjektleder i konsulentselskapet Assessit, Anne Mørup–Andersen, har lest er både forfriskende og interessant, mener hun.

Publisert Sist oppdatert
Foto Mark Mansons bok «The Subtle Art Of Not Giving A F*ck: A counterintuitive Approach To Living A Good Life» er en ny variant av selvhjelpslitteratur. (Foto: Harper One)

«The Subtle Art Of Not Giving A F*ck: A Counterintuitive Aapproach To Living A Good Life» av Mark Manson kan høres skremmende ut å gå i gang med.

Men til tross for den rare tittelen, og de mange banneordene, er den riktig så interessant, ifølge Mørup–Andersen:

– Hvis man klarer å se bort fra de mange banneordene som blir benyttet er den både interessant og forfriskende. Boken beskriver hvor viktig det er å gi litt faen, slik at man kan kanalisere energien sin riktig. Klarer du det, kan du også utvikle evnen til å kontrollere og styre fokuset ditt til spesielle og viktige situasjoner samt skape ekstra kraft, sier hun.

Det kan være lettere sagt enn gjort, siden vi alle møter på mange distraksjoner. Her handler det om å våge å være annerledes, og å unngå å gå med strømmen.

– Boken har fokus på hvordan kampene vi kjemper definerer vår suksess, og at vi ikke skal gå etter målet med skylapper. Vi må nyte veien mot målet, siden gleden er i selve prosessen – det er veien til suksess, forklarer hun

Forfatteren beskriver at livet består av utfordringer, og lykken er å kunne finne de rette problemene å løse – der finner man gleden.

Ledernes boktips

Vi går inn i feriemodus, og ser frem mot en velfortjent pust i bakken etter en kald vinter og en lang vår. Da er det få ting som passer bedre enn gode boktips. Også før denne ferien har Ukeavisen Ledelse bedt ledere om å anbefale litteratur. Bøkene kan gi deg underholdning, faglig påfyll eller kanskje noen nye tanker?

Anbefalingene denne gangen er en god miks av fag- og skjønnlitteratur. I tillegg får du et tips om hvordan du kan lese bøkene dine, dersom du ikke er en av dem som fortsatt sverger til det fysiske formatet, da. Hver dag denne uke vil det bli anbefalt en ny bok. God lesing!

Powered by Labrador CMS