Ledelse

Arne Kristian Kolberg er ferdig som toppsjef i Nortura.

Konsernsjef i Nortura ferdig etter «manglende resultatoppnåelse»

Arne Kristian Kolberg går av som konsernsjef i Nortura.

Publisert Sist oppdatert

Årsaken er at selskapet det seneste året ikke har oppnådd de resultatene som styret har forventet, opplyses det i en børsmelding onsdag morgen.

Konsernstyret har derfor blitt enig med konsernsjef Arne Kristian Kolberg om at han fratrer sin stilling og forlater selskapet på grunn av manglende måloppnåelse, for svake resultater - samt krevende utfordringer i forbindelse med nytt IKT-system.

– Kolberg har de siste årene ledet selskapet gjennom mange store og krevende endringer. Jeg er takknemlig for den innsatsen han har gjort gjennom 20 år for Nortura og de siste fem som konsernsjef, sier styreleder Trine Hasvang Vaag.

Men i det siste har det blitt for mange piler som peker i feil retning, påpeker hun.

– Og vi har ikke tid til å vente for lenge på betydelige forbedringer. Styret ser seg derfor nødt til å gjøre denne endringen nå, sier Hasvang Vaag.

Visekonsernsjef Hans Thorn Wittussen konstitueres som ny konsernsjef, mens konserndirektør for produksjon, Lisbeth Svendsen, konstitueres som ny visekonsernsjef.

– Nortura har alle muligheter til å være et sterkt og lønnsomt selskap med dedikerte eiere, sterke merkevarer, og dyktige medarbeidere. Nå skal vi vende blikket framover og vi skal ha stort trykk på veien videre, sier Vaag.

Kolberg sier at han er takknemlig for å ha fått lede Nortura gjennom de siste årene og har hatt stor motivasjon for å lykkes.

– Når jeg nå ikke klarer å oppnå de resultatene som styret forventer, er det deres rett og plikt å gjøre noe med det. Det har jeg full respekt for, og jeg vil ønske konsernet all lykke til videre, sier han.

Konsernstyret i Nortura starter umiddelbart arbeidet med å rekruttere ny konsernsjef.

Powered by Labrador CMS