Ledelse

Ivar Horneland Kristensen blir ny administrerende direktør i Virke, hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringene i Norge.

Tekna-topp blir ny sjef i Virke

Ivar Horneland Kristensen blir ny administrerende direktør i Virke.

Publisert Sist oppdatert

8. oktober i år tar Kristensen tar over etter Vibeke Hammer Madsen, som har ledet hovedorganisasjonen for handels- og tjenestenæringer i Norge i 16 år.

Med overgangen til Virke tar Kristensen steget over fra arbeidstakersiden til arbeidsgiversiden. Han er nå generalsekretær i Tekna, som er Norges største akademikerorganisasjon med over 74.000 medlemmer.

– Det har vært en omfattende og god rekrutteringsprosess. Styret har sett etter fremtidens leder for fremtidens hovedorganisasjon, sier styreleder Nils Sund i Virke.

Virke har nylig gjennomført store organisatoriske endringer. Målet er å drive mer som bedriftene, for å møte «det nye arbeidslivet» på best mulig måte.

Sund er ikke i tvil om at Kristensen er rett mann til å lede organisasjonen videre.

– Han har både inngående forståelse for partssamarbeidet i norsk arbeidsliv, bakgrunn fra næringslivet, og utstrakt erfaring med å sikre gode relasjoner med varierte interessentgrupper, sier han.

Kristensen tar over en stor og voksende interesse- og arbeidsgiverorganisasjon. Med over 21.000 medlemsvirksomheter, er hovedorganisasjonen en betydelig interessepolitisk aktør i Norge.

Styret i Virke gikk enstemmig inn for Kristensen som ny leder i organisasjonen.

– Han er en sterk og fremoverlent leder som vil representere medlemmene på en utmerket måte, sier Nils Sund.

Nytt arbeidsliv

Kristensen er ivrig etter å komme i gang.

– Vi ser konturene av et nytt arbeidsliv, med digitalisering og nye kompetansebehov som kraftige endringsdrivere. Da er Virke et spennende sted å være - for det er innen Virkes sektorer, i handels- og tjenestenæringene, at mange av de nye arbeidsplassene vil skapes i Norge. Men det forutsetter rammebetingelser som bidrar til vekst og investeringer i nyskaping. Det skal jeg jobbe for, sammen med de mange dyktige menneskene i Virke, sier han.

Nåværende toppsjef, Vibeke Hammer Madsen, er også fornøyd med valget av ny leder:

Dette blir bra! Jeg er helt trygg på at Ivar Horneland Kristensen vil lede og utvikle @Virke_no videre på en utmerket måte. En leder for fremtidens hovedorganisasjon! https://t.co/MJ0ISZoIpk

Powered by Labrador CMS