Ledelse

Espen Susegg.

Lyktes ikke med bedriftskulturen - trakk seg

– Det har vært en påkjenning for selskapet.

Publisert Sist oppdatert

Espen Susegg (44) trekker seg som administrerende direktør i Siva, selskapet for industrivekst SF, melder selskapet i en pressemelding. Susegg har ledet Siva siden januar 2015.

Susegg sier at årsaken er at han ikke har lykkes med å videreutvikle den sterke bedriftskulturen Siva er avhengig av for å utføre samfunnsoppdraget.

Susegg har ikke selv vært tilgjengelig for kommentar, men ifølge kommunikasjonssjef i selskapet Roy Strømsnes er bakgrunnen at Siva de siste årene har vært gjennom store og nødvendige endringsprosesser.

– Det har vært en påkjenning for selskapet og har til tider satt bedriftskulturen på prøve. Espen mener selv at han ikke har lyktes godt nok med å utvikle den sterke interne bedriftskulturen, sier Strømsnes i en teksmelding til DP.

Styreleder Elisabeth Maråk Støle sier at Sivas styre tar Espen Suseggs beslutning til etterretning.

Styret har startet arbeidet med å konstituere en administrerende direktør som kan ta over etter Susegg.

– Espen Susegg har i sin tid som toppleder bidratt til å oppnå gode resultater for Siva og Sivas oppdragsgivere. Det er styrets oppgave å sørge for at denne positive utviklingen kan fortsette. Nå starter vi det viktige arbeidet med å rekruttere Espen Suseggs etterfølger, sier styreleder Elisabeth Maråk Støle.

Statsforetaket Siva ble etablert i 1968 og eies av Nærings- og fiskeridepartementet. Siva er statens virkemiddel for tilretteleggende eierskap og utvikling av bedrifter og nærings- og kunnskapsmiljø i hele landet.

Powered by Labrador CMS