Ledelse

Det viktigste steget for å bli en effektiv leder er uten tvil riktig kalenderstyring.

6 måter ledere kan bruke tiden sin mer effektivt på

Ledere som ikke klarer å planlegge tiden sin godt nok, skader ikke bare resultatene til selskapet, men også sin egen helse og effektivitet.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE: For bedriftsledere er tidsstyring spesielt problematisk gitt omfanget av deres ansvar og de begrensede timene i døgnet.

I en studie publisert av Harvard Business Review har forskerne fulgt 27 toppledere i børsnoterteselskaper til en verdi av 1,4 milliarder dollar i tre måneder.

Målet med studien var å finne ut hvordan disse topplederne prioriterte tiden sin og å kunne gi anbefalinger til hvordan man øker tidseffektiviteten.

Det viktigste steget for å bli en effektiv leder er uten tvil riktig kalenderstyring. Her er seks funn fra studien som hjelper deg å øke effektiviteten.

1. Planlegg pauser og vanlige aktiviteter

En timinutters pause her og der kommer ikke til å ødelegge dagen din. Disse korte pausene gir deg tid til å få et pust i bakken og vurdere ditt neste steg.

Planlegg også alle de vanlige aktivitetene som du gjør daglig, som å lese e-poster, gå tur med bikkja, trening og hente barna.

2. Sett av tid mellom møter

Husk å legge til ekstra tid mellom hvert møte slik ikke forsinkelser ødelegger hele dagen din. Få møter starter og slutter når de skal. Noen ganger tar ting lenger tid enn man tror.

3. Deleger, deleger, deleger!

En vanlig tidstyv for ledere kan være utallige spørsmål fra og utenfra organisasjonen. Planlegge og skape en visjon for selskapet er mye viktigere enn å detaljstyre alle avgjørelser som blir tatt i løpet av en arbeidsdag.

Styr ledergruppen din slik at de kan ta over dag-til-dag avgjørelser og sett av tid til å planlegge kalenderen din. Når du ikke setter av tid til å planlegge, vil virksomheten din bare strekke seg etter korttidsmål.

4. Planlegg morgendagen

Start å planlegge neste dag på slutten av hver ettermiddag. Du sover bedre når du har en viss oversikt over morgendagens agenda

5. Sett av tid til å utvikle deg selv og teamet ditt

Nå som kalenderen er under kontroll, må du sette av tid til å investere i lederutvikling. Begynn med å identifisere områder hvor du og teamet ditt kan forbedre deg.

6. Vis varsomhet når du tar i bruk e-post

E-post er en enorm tidstyv. Som leder føler du kanskje på presset til å svare på e-poster til alle døgnets tider.

Den beste huskeregel for interne spørsmål som lander i innboksen din er å svare på dem muntlig. Du oppnår mye bedre resultater da enn om du skriver uklare, hastede e-poster.

Powered by Labrador CMS