Ledelse

Bjørn Kjos

Bjørn Kjos vil inn i en mer tilbaketrukket rolle

Publisert Sist oppdatert

Norwegian-sjef Bjørn Kjos ønsker en mer tilbaketrukken rolle i selskapet og at han «konstant» snakker med styret om en plan for etterfølger.

Det sier konsernsjefen i et intervju med Bloomberg News fredag, ifølge Dagens Næringsliv.

I kjølvannet av uttalelsen steg Norwegian-aksjen med 3,5 prosent.

72-åringen har vært administrerende direktør i Norwegian siden 2002 og sier videre i intervjuet at en joint venture-avtale for flåten fortsatt er «mer trolig», ifølge E24.

Samme dag som intervjuet ble publisert, har Kjos i forbindelse med Paris Air Forum tvitret at «lavkostnadsselskaper vil jobbe nærmere med hverandre i framtiden», og at «vi er her for å bli og for å utvide driften vår til fordel for de reisende og den større turistindustrien».

Det har i lengre tid vært kjent at Norwegian-styret har arbeidet med å finne en etterfølger. I et lengre intervju med Nettavisen i september i fjor uttalte 72-åringen at han allerede sitter på overtid og håper på å være ferdig som Norwegian-toppsjef innen tre år.

Han ville ikke si noe om hvem han ønsket som sin etterfølger, og at det er noe som blir opp til Norwegian-styret å finne hvem som blir flyselskapets nye toppsjef.

Nylig fikk ble 57 år gamle Niels Smedegaard valgt til ny styreleder for flyselskapet og tok dermed over etter Bjørn Kise.

Powered by Labrador CMS