Ledelse

Egil Matsen ble i november 2015 utnevnt til en nyopprettet stilling som andre visesentralbanksjef med særlig ansvar for Statens pensjonsfond utland (SPU) for en periode på seks år, og tiltrådte stillingen på nyåret 2016.

Egil Matsen går av som visesentralbanksjef

Visesentralbanksjef Egil Matsen har varslet Finansdepartementet om at han ønsker å fratre sin stilling før åremålet går ut.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hatt en meget interessant stilling, og det har vært et privilegium å jobbe med bankens dyktige medarbeidere for å løse viktige samfunnsoppdrag. Nå har jeg kommet frem til at jeg ønsker å bruke mer av min tid med familien, som er bosatt i Trondheim. I samråd med dem har jeg derfor besluttet å fratre, sier Matsen i en pressemelding.

Egil Matsen ble i november 2015 utnevnt til en nyopprettet stilling som andre visesentralbanksjef med særlig ansvar for Statens pensjonsfond utland (SPU) for en periode på seks år, og tiltrådte stillingen på nyåret 2016.

Han har et særlig ansvar for å følge opp saker fra Norges Bank Investment Management (NBIM).

Matsen leder også Eierskapsutvalget og Risiko- og investeringsutvalget, som er to underutvalg til hovedstyret i Norges Bank.

I tillegg sitter han i Etikkutvalget for SPU som ble satt ned av regjeringen i april 2019.

– Jeg respekterer Egil Matsens beslutning, men beklager at han ikke fortsetter i Norges Bank. Egil Matsen er en sterk faglig ressurs og en svært verdifull kollega som vi gjerne skulle hatt med oss videre, sier sentralbanksjef Øystein Olsen.

Finne en etterfølger

– Egil Matsen fyller rollen sin på en utmerket måte og er et viktig bindeledd mellom oss og hovedstyret i Norges Bank. Jeg skulle gjerne sett at han ble lenger, men har selvfølgelig forståelse for at han ønsker å prioritere annerledes, sier finansminister Siv Jensen (Frp) i en melding.

Finansdepartementet vil umiddelbart starte arbeidet med å finne Matsens etterfølger.

Det er naturlig å se dette i sammenheng med arbeidet som allerede pågår i forbindelse med at visesentralbanksjef Jon Nicolaisens åremål utløper 1. april 2020.

Departementet tar sikte på at Matsen blir værende i sin stilling til etterfølgeren er på plass.

Tidspunktet for Matsens fratreden vil bli avtalt med Finansdepartementet.

Powered by Labrador CMS