Ledelse

Ny leder for Eierskapsavdelingen

Den mektige avdelingen i Nærings- og fiskeridepartementet som holder oppsyn med det statlige eierskapet har fått ny leder.

Publisert Sist oppdatert
  • GÅR FRA: Nærings- og fiskeridepartement (spesialrådgiver)

  • GÅR TIL: Nærings- og fiskeridepartementet (ekspedisjonssjef)

  • TILTREDELSE: Umiddelbart

Jan Tore Føsund (54) ble i statsråd i dag utnevnt til ekspedisjonssjef i Nærings- og fiskeridepartementet.

Foto

Jan Tore Føsund ble utnevnt til ny ekspedisjonssjef 11. januar. Foto: NFD

Her skal han lede eierskapsavdelingen, hvor han startet som spesialrådgiver i 2014 før han ble avdelingsdirektør. Siden i høst har han vært konstituert som ekspedisjonssjef samme sted.

Føsund er utdannet siviløkonom og har blant annet vært konsernsjef i Arcus-Gruppen og administrerende direktør i NMD Grossisthandel (Norsk Medisinaldepot).

Føsund har også erfaring fra styrearbeid i ulike selskaper, både som styreleder og styremedlem.

Han tar over etter Mette Wikborg som ble ansatt som departementsråd i NFD i fjor høst.

Eierskapsavdelingens hovedoppgave er å bidra til profesjonell forvaltning av statens direkte eierskap der målsettingen er å oppnå høyest mulig avkastning over tid og en god og ansvarlig utvikling for selskapene.

Avdelingen forvalter statens eierskap i 22 selskaper, hvorav børsnoterte selskaper som blant annet DNB, Telenor og Norsk Hydro, heleide selskaper som blant annet Statkraft og Flytoget, og enkelte deleide unoterte selskaper.

Avdelingen er også faglig sekretariat for næringsministeren og regjeringen i utformingen av eierskapspolitikken, og er ressurs- og kompetansesenter for eiermiljøer i andre departementer.

Kilde: NFD

Powered by Labrador CMS