Annonse
Den sveitsiske banken Credit Suisse er på nytt rammet av en overvåkingsskandale, og innrømmer at tilfellene har gått utover bankens omdømme.  Foto: Steffen Schmidt / AP / Keystone / NTB scanpix.      

Ny overvåkingsskandale rammer enda en avtroppende toppleder

Det var i oktober det ble kjent at Pierre-Olivier Bouée i bankens ledergruppe trakk seg, etter at den avtroppende lederen for Credit Suisses kapitalforvaltning, Iqbal Khan, ble overvåket.

Årsaken skal ha vært at banken fryktet at Khan kunne komme til å kapre klienter til fordel for konkurrenten UBS, der han var på vei inn i en tilsvarende stilling.

Mandag ble det kjent at en intern og ekstern gransking viser at nok en avtroppende toppleder, Peter Goerke, skal ha blitt overvåket på oppdrag fra Bouée. Det skriver Credit Suisse i en uttalelse.

Også overvåkingen av Goerke skal ha blitt utført av en tredjepart, og fant sted «flere dager i februar 2019».

– Vi er klar over at overvåkingen av Iqbal Khan og Peter Goerke har skadd bankens omdømme, sier styreformann Urs Rohner, og la til at den nylig avdekkede overvåkingen av Goerke var «utilgivelig»

Den eksterne granskingen konkluderer med at topplederen i banken, Tidjane Thiam, og de andre i bankens toppledelse, ikke var kjent med overvåkingen før det ble rapportert i mediene.

Fra før har den interne granskingen konkludert med at ledelsen heller ikke kjente til overvåkingen av Khan.

Financial Times har tidligere skrevet at det har vært et bittert forhold mellom Khan og Tidjane Thiam, blant annet på grunn av en serie nabokrangler knyttet til eiendommer de eier i Zürich.

Annonse
Annonse