Annonse
Foto: Husbanken
Karrieresteg

Ny regiondirektør i Husbanken

Anne Maria Langeland har ledererfaring som banksjef, rådmann og fra entreprenørvirksomhet. Hun tiltrer som regiondirektør 1. februar 2020.

– Anne Maria Langeland er en erfaren leder med solid bankerfaring, kommunekunnskap og erfaring fra ledelse av utviklings- og endringsprosesser. Jeg ser fram til å få henne på laget, sier administrerende direktør i Husbanken Osmund Kaldheim.

Langeland er født i 1966 og bor på Voss. Hun har utdannelse innen økonomi, administrasjon og ledelse fra Høyskolen i Møre og Romsdal, BI og NHH.

Den nye regiondirektøren har blant annet vært rådmann i Eidfjord kommune og administrerende banksjef i Sparebanken Hardanger/Sparebanken vest.

Om Husbanken vest

Husbanken har en sentral rolle i gjennomføringen av regjeringens sosiale boligpolitikk. Årlig gir Husbanken 16 milliarder kroner i nye lån og 10 milliarder kroner i tilskudd og bostøtte til både enkeltpersoner, kommuner og andre aktører som bidrar til boligpolitisk måloppnåelse. Husbankens totale utlånsportefølje er på om lag 150 millioner kroner. Andre sentrale samarbeidspartnere for Husbanken er velferdsaktører, byggenæringen og ulike kunnskapsmiljøer.

Husbanken vests ansvarsområde omfatter kommunene i Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane.  

Annonse
Annonse