Annonse
Hotellkongen Petter Stordalen går inn som en av flere eiere i reiseselskapet Ving. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix.

Petter Stordalen er en av charterselskapet Vings tre nye eiere

Vinggruppens toppsjef Magnus Wikener presenterer selskapets nye eiere på selskapets hovedkontor i Stockholm klokken 10 onsdag.

– Jeg har gjort mange dealer, men denne er helt spesielt. Den forener hjertet og hjerne. Jeg har hatt mye hjerte og fått med et par partnere med hjerne, sier Stordalen fra scenen ifølge E24.

Dagens Næringsliv skriver at det for mange kom som en stor overraskelse at Stordalens selskap Strawberry nå velger å gå inn i charterbransjen.

De to andre kjøperne er oppkjøpsfondene Altor og TDR Capital. Britiske TDR Capital har hovedkontor i London, England og har fra før har en stor eierposisjon i Hurtigruten sammen med Stordalen.

Svenske Altor har kontor i Oslo og er medeier i flere bedrifter med tilknytning til Norge, deriblant XXL, Sats, Rossignol og meglerhuset Carnegie.

Gikk konkurs

I september søkte Ving-eier Thomas Cook Group om konkurs. Konkursen førte til reisekaos også for den nordiske virksomheten.

Den nordiske delen av selskapet var imidlertid en uavhengig og lønnsom del av konsernet, og fortsatte driften kort tid etter at eieren gikk konkurs.

Ving bekreftet i begynnelsen av oktober at det hadde kommet et bud på virksomheten, men uten å spesifisere hvem budgiveren var. Det er konkursboet til Thomas Cook i Storbritannia som vil stå for salget, skriver TV2.

Annonse
Annonse