Annonse
– Jeg har arbeidet mye med internasjonale spørsmål, både i LO-ledelsen og som leder av HK i Norge. Nå får jeg egne all min tid til dette, sier Trine Lise Sundne. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix.
Karrieresteg

Trine Lise Sundnes skal lede LOs internasjonale arbeid

Trine Lise Sundnes var en del av LOs valgte ledelse i 12 år, først som LO-sekretær og deretter førstesekretær, fra mai 2001 til 1. juli 2013.

Da tiltrådte hun som leder i LOs tredje største forbund, Handel og Kontor i Norge, en posisjon hun har hatt til nå.

Også der har Sundnes hatt ulike internasjonale verv på nordisk, europeisk og internasjonalt nivå.

– Internasjonalt arbeid har alltid engasjert meg, og i dagens globaliserte verden blir internasjonal solidaritet og fagbevegelsens arbeid for demokrati, faglige rettigheter og anstendig arbeid stadig viktigere, sier Sundnes i en pressemelding

LOs internasjonale arbeid omfatter internasjonalt faglig solidaritetsarbeid, utviklingsspørsmål, bedrifters samfunnsansvar, forsvar- og sikkerhetspolitikk, LOs prosjekter i Afrika, Asia og Sør-Amerika, samt Russland og Sentral- og Øst-Europa.

Internasjonal avdeling har også ansvaret for LOs arbeid opp mot internasjonale organisasjoner som ILO, FN, WTO, og EFTA, samt internasjonale faglige organisasjoner som LO er medlem av, NFS, DEFS og ITUC.

Trine Lise Sundnes tiltrer jobben 01.04 2020.

Karrieresteg

Annonse

Karrieresteg

Annonse