Ledelse

Generalmajor Eirik Johan Kristoffersen er utnevnt som ny forsvarssjef.

Forsvarssjefen stiller i neste Pride-parade

I går ble forsvaret kritisert for manglende lederkraft.

Publisert Sist oppdatert

En dag etter at utvalgsleder Berit Svendsen avleverte sin rapport som konkluderte med større behov for lederkraft i forsvaret kommer nyhetene fra forsvarets ledelse.

Påtroppende forsvarssjef Eirik Kristoffersen har sagt ja til å delta i Pride-paraden i 2021.

Han blir i så fall den første forsvarssjefen som deltar, melder NTB.

På grunn av koronapandemien blir årets Pride-parade lørdag 27. juni digital. Der deltar forsvaret med en video, men neste år skal forsvarssjefen gå i selve paraden, skriver Forsvarets Forum.

Eirik Kristoffersens beslutning kommer som et svar på en oppfordring fra landstillitsvalgt Lise Veronica Huynh.

Kristoffersen overtar som forsvarssjef i august i år etter at nåværende sjef, Haakon Bruun-Hanssen, går av med pensjon. Bruun-Hanssen har flere ganger avslått å delta i paraden.

Svendsen-utvalgets rop om lederkraft handlet ikke om rettigheter, men om at Forsvaret må bli best på å nyttiggjøre seg ny og eksisterende teknologi og bli blant de beste landene i Europa på innovasjon.

Svendsen-utvalget mener lederkraften vil økes ved å rekruttere inn de med erfaring fra teknologiomstillinger i næringslivet og andre offentlige virksomheter. Da må flere stillinger siviliseres for å utnytte samfunnets samlede erfaring bedre.

– Det norske Forsvaret kan aldri bli størst. Skal det norske Forsvaret lykkes også i fremtiden må det det bli smartest og best på å kombinere menneske og teknologi ved å utnytte styrkene og kompetansemangfoldet i det norske samfunnet, uttalte Svendsen.

Kristoffersen ble også tildelt Forsvarets hederskors torsdag.

Powered by Labrador CMS