Ledelse

Hent ny energi i flere og små doser

Vi trenger å hente oss inn igjen gjennom flere «mikro-avbrudd» løpet av dagen, istedenfor å samle opp et stort behov for å finne ny energi til helgene og i feriene.

Publisert Sist oppdatert

LEST OM LEDELSE. Dét sier psykolog og forsker Niclas Almén sier i et intervju på nettsidene til den svenske arbeidsmiljøavisen Arbetsliv.

Han viser til at det er det langvarige stresset som er skadelig for helsa, og at én måte å bryte med stresset på, er å hente seg inn igjen ofte.

Almén har skrevet boken «Återhämtningsguiden. Må bra trots stress och press». Han understreker at det å hente seg inn igjen ikke må bety hvile.

Det viktigste er å finne en måte å gjøre det på som passer for deg, for at du skal få kreftene tilbake.

I intervjuet gir han disse tipsene:

  • Gjør det motsatte
    Å hente seg inn igjen må ikke bety hvile. For mye passitivitet kan føre til grubling og nedstemthet. Hvis du har en stillesittende jobb, trenger du kanskje å bevege deg. For den som har et veldig utadrettet arbeid, kan det være bra å meditere, høre på musikk etc.
  • Gjør det ofte
    Ikke vent med å hente deg inn igjen til ferien, helgen eller kvelden – gjør det kontinuerlig. Vi får det bedre med flere mikro-avbrudd i løpet av en dag.
  • Bytt miljø
    Å skifte miljø er bra for å hente seg inn igjen. Gå ut med barna og lek, eller ta en gåtur i ute i naturen.
  • Tren og utforsk
    Hent deg inn igjen hver dag. Utforsk det som passer deg og vurder hva som fungerer.
Powered by Labrador CMS