Ledelse

Daglig leder i Stormberg Hege Nilsen.

Ti vanlige feil hjernen vår gjør

Stormberg-sjef Hege Nilsen anbefaler leserne å tørre å utfordre det bestående og hele tiden sørge for at både en selv og organisasjonen har et oppdatert verdensbilde.

Publisert Sist oppdatert

– Hvilken bok anbefaler du våre lesere å lese i påsken?

– Utover den obligatoriske krimboken, anbefaler jeg Factfulness av Hans Rosling.

Foto Factfulness - Ti knep som hjelper deg å forstå verden av Hans Rosling , Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund. (Foto: Cappelen Damm)

– Hva handler boken om?

– Hans Rosling er en av de dyktigste pedagogene jeg noen gang har lyttet til og lest. Boken tar utgangspunkt i ti vanlige feil hjernen vår gjør, viser de hvordan vi kan bryte med våre tankefeil og forstå verden bedre

– Hvorfor anbefaler du denne boken?

– Alt for ofte tar vi avgjørelser basert på magefølelse, ubevisste fordommer og egen sannsynlighetsberegning, og alt for ofte tar vi feil. Samtidig så er bruk av data helt avgjørende for å ta kvalifiserte valg. Hans Rosling forklarer dette på en utrolig tilgjengelig og bevisstgjørende måte, og plutselig opplever en å bli utfordret ganske kraftig på eget tankesett og forståelse av verden.

– Hva lærte du/ble fanget av da du leste denne boken selv?

– Jeg har alltid vært veldig fasinert av alt en kan hente ut fra statistikk og analyse. Boken var tankevekkende og bevisstgjørende, kanskje Hans Rosling på sitt aller beste.

– Vi må tørre å utfordre det bestående, og hele tiden sørge for at både en selv og organisasjonen har et oppdatert verdensbilde. Være nysgjerrig. Fakta og forståelse for datagrunnlag er avgjørende for riktige avgjørelser og utvikling, i en verden der endring er det eneste konstante. Og heldigvis går det på mange områder mye bedre enn vi tror.

Powered by Labrador CMS