Ledelse

Nesten halvparten av 650 danske ledere er uenige i egen virksomhets strategi, viser undersøkelse. 'Sjokkernende og skremmende', mener ledelsesprofessor.

Halvparten av lederne er uenige i den strategien de selv har vært med å vedta

En verden med mye usikkerhet setter sine spor også i form av splittelse på toppledernivå i danske virksomheter. Hele 47 prosent av lederne gir utrykk for at de er uenige i den strategien deres egen virksomhet har vedtatt, viser en fersk undersøkelse fra Danmark.

Publisert Sist oppdatert

Det heter seg at det er viktig å stå sammen om en klar strategi i tider med usikkerhet. Det virker imidlertid ikke være tilfellet for mange danske ledere om dagen, skriver det danske magasinet Mandag Morgen.

Strategisk uenighet

Lederne er tvert imot preget av strategisk uenighet, viser en undersøkelse blant flere danske ledergrupper.

Hele 47 prosent av de 670 lederne som har svart på undersøkelsen, sier de er uenige i den strategien de, som en del av ledelsen, selv har vært med på å vedta.

Det er overraskende mange, og det indikerer, at det hersker tvil og usikkerhet om kursen i en del virksomheter, samt at man i ledergruppene tilsynelatende ikke er tilstrekkelig samstemte, konkluderer de to CBS-professorene Thomas Ritter og Flemming Poulfelt, som står bak undersøkelsen.

 

Bekjemper usikkerhet med usikkerhet

Thomas Ritter, som er professor i markedsstrategi og forretningsutvikling, er ikke redd for å bruke store ord overfor Mandag Morgen når han beskriver resultatene av undersøkelsen som både «sjokkerende og skremmende». Uenigheten går på tvers av både alder, involvering, bransjer og stillingskategorier.

− Man må si at den gjennomsnittlige støtten til strategien i egen virksomhet blant de 670 lederne er temmelig lunken. Og det er jo oppsiktsvekkende, når det gjelder en strategi man må anta at de selv har vært med på å vedta. For i undersøkelsen har vi jo spurt folk som typisk sitter i toppledergrupper og styrer, sier Thomas Ritter til Mandag Morgen.

− Så jeg er bekymret for at den usikkerhet vi opplever utenfor disse virksomhetene om dagen også avspeiler seg innen virksomhetene. På den måten bekjemper vi usikkerhet med usikkerhet, framhever professor Thomas Ritter.

Powered by Labrador CMS