Samfunn

1 av 3 dansker aksepterer bruk av tortur

En ny dansk undersøkelse viser at aksept for tortur fortsatt er utbredt hos våre naboer. I 2010 var også en av tre nordmenn positive til bruk av tortur for å avsløre terrorplaner.

Publisert Sist oppdatert

Hver tredje danske synes det er greit å bruke tortur for å bekjempe terror. Det skriver Berlingske Tidende søndag. Det er avisens konservative blogger, statsviter og lektor i statsvitenskap ved Syddansk Universitet, Søren Hviid Pedersen, som blir brukt som meningsbærer. Han mener det finnes tilfeller så ekstreme at tortur kan forsvares.

– Helt overordnet vil jeg alltid være avvisende når det kommer til å ta i bruk tortur. Det er ikke noe som jeg ønsker å se innført i dansk rettsvesen. Men man kan forestille seg noen ekstreme situasjoner hvor man godt kan argumentere for at det kan være berettiget, sier han til avisen.

Innen flere filosofiske retninger anses det for minst like skrekkelig å bombe byer, som Danmark gjør i dag, som det å torturere en person. Og begge deler er i dag en del av krigen mot terror, påpeker Pedersen.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS