Arbeidsliv

LO velger hoteller uten tariffavtale

LO gir sine medlemmer rabatt på et stort antall hoteller drevet av uorganiserte ansatte.

Publisert Sist oppdatert

Det er hotellkjedene Choice og Rica, som LO har inngått avtale med. Dermed får 900.000 LO-medlemmer rabatterte opphold på disse kjedenes hoteller gjennom medlemsordningen LO favør. Bare om lag halvparten av Choice- og Rica-kjedenes hoteller har innført tariffavtale. Det skriver Dagsavisen.

Stortingsrepresentant for SV, Karin Andersen, mener LO må rydde opp.

– Det høres ut som en selvmotsigelse. Her bør LO gå en runde med seg selv og bli mer bevisst sine egne valg. De kan ikke lose sine medlemmer inn på hoteller som ikke har tariffavtale, sier hun til avisen.

Nestleder i Los organisasjonsavdeling, Jan Olav Lajord, forsvarer imidlertid ordningen. Han mener Landsorganisasjonen må leve med at enkelthoteller ikke har tariffavtale.

– At LO har en jobb å gjøre i hotellnæringen for å få flere organisert, vet vi godt, men dette bør skje på organisasjonsnivå. Resultatet av å benytte forbrukermakt kan bli at man tvinger noen til å organisere seg kun for å kapre kunder. Det beste er å ha aktive medlemmer som tar selvstendige organiseringsvalg, sier han til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS