etikk og samfunnsansvar

Natur og Ungdom: Sp må kaste ut Riis-Johansen

Natur og Ungdom mener at Senterpartiets troverdighet er blitt svekket i kampen mot oljeboring i Lofoten etter utlysingen av blokker onsdag.

Publisert Sist oppdatert

NU-leder Ola Elvevold mener det derfor er på tide at Sp-leder Liv Signe Navarsete vurderer om olje- og energiminister Terje Riis-Johansen er rett mann til å lede regjeringens oljearbeid.

– Om Sp fortsatt vil være troverdige i sitt nei til oljeboring i Lofoten og Vesterålen, er det svært uheldig å ha dette mannskapet i Olje- og energidepartementet, sier Elvevold til Dagsavisen. Olje- og energidepartementet utlyste onsdag 94 blokker i Norskehavet og Barentshavet. To av blokkene ligger ved inngangen til Vestfjorden, nær de politisk omstridte områdene i Lofoten. NU frykter at utlysningen av disse to blokkene i Nordland 5 svekker Sps argument om å holde Lofoten uberørt. Elvevold frykter at eventuelt oljesøl fra disse blokkene kan gå inn i Vestfjorden.

Sps energipolitiker Erling Sande er derimot fornøyd. Han mener utlysningene førte fram til et greit kompromiss. Også SVs energipolitiker Snorre Valen er fornøyd med utlysningene. (©NTB)

Powered by Labrador CMS