Ledelse

– Bare et politisk spill

Tidligere forsvarsminister Sverre Diesen mener de politiske partiene er fullstendig uinteressert i forsvarspolitikk, og bare i et politisk spill med egenmarkeringer.

Publisert Sist oppdatert

– Forsvarsdebatten består nesten utelukkende av partipolitiske egenmarkeringer. Jeg håper denne boka kan bidra til en mer opplyst forsvarsdebatt, sier Diesen til Dagbladet under lanseringen av sin nye bok Fornyelse eller forvitring? Forsvaret mot 2020.

– Forsvarsspørsmål blir ikke behandlet med større innsikt eller større interesse på borgerlig side enn på sosialistisk – i hvert fall så lenge vi der begrenser oss til Arbeiderpartiet, fortsetter han, og trekker i boken fram eksemplet om kjøpet av fire nye fly av typen Hercules. Forsvaret hadde forhandlet fram en avtale om dette:

«Saken fikk daværende leder av forsvarskomiteen, Jan Petersen (H), til å innkalle daværende forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap) til høring», skriver han, og fortsetter med at opposisjonen – uten noen sakkunnskap om dette – ville vente på Airbus A400m.

«Det ble med andre ord svært tydelig at det var muligheten til å stikke parlamentariske kniver i statsråden som gjorde saken interessant for opposisjonen», skriver Diesen i sin bok.

Powered by Labrador CMS