Næringsliv

Bedriftsforbundets leder Lars Erik Sletner mener arbeidsminister Anniken Huitfeldt forkludrer næringsminister Trond Giskes arbeid for å forenkle hverdagen for bedriftene.

– Giske forenkler, Huitfeldt forkludrer

Bedriftsforbundets leder Lars Erik Sletner er ikke imponert over regjeringens forenklingstiltak for næringslivet.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge næringsminister Trond Giske har regjeringen gjennomført forenklingstiltak for næringslivet for fem milliarder kroner.

Fjerning av revisjonsplikt, forenklinger av aksjeloven, elektronisk dialog med arbeidsgiver, forenklinger i bokføringsloven, digitalisert bedriftsetablering og reduksjon av aksjekapitalkravet er de viktigste tiltakene.

I går la Giske og finansminister Sigbjørn Johnsen frem en oppsummering av hvilke forenklingstiltak regjeringen har gjennomført siden 2011. For to år siden sa regjeringen at næringslivets kostnader knyttet til å etterleve lover og regler skulle reduseres med 10 milliarder innen utgangen av 2015. Nå er omtrent halvparten oppnådd.

Dette er imidlertid ikke nok for Bedriftsforbundet og leder Lars Erik Sletner:

– Der Giske forenkler, har arbeidsminister Anniken Huitfeldt det med å forkludre det hele. De senere årene har vi sett en kampanje mot sosial dumping. De har lagt inn en rekke tiltak som bidrar til en mer byrdefull hverdag for små- og mellomstore bedrifter, sier Sletner til Finansavisen.

Han tenker på krav om ID-kort, allmenngjøring av tariffavtaler og solidaritetsansvar som noen av hindringene som er innført.

Sletner ber regjeringen om å innføre et forenklingsregnskap, samordne all rapportering i Altinn og at opplysningsbehovet til offentlige etater blir gått igjennom på nytt, skriver Finansavisen.

Onsdag meldte finansminister Sigbjørn Johnsen at regjeringen reduserer minstekravet for oppbevaring av regnskapsdokumentasjon fra ti til fem år.

Nyheten ble tatt godt i mot av Norges Autoriserte Regnskapsføreres Forening (NARF), ifølge Finansavisen.

Powered by Labrador CMS