Annonse

Få hjelp til selvangivelsen

De siste årene har det kommet en rekke nye regler som du må forholde deg til når du skal fylle ut selvangivelsen. Derfor anbefaler Knut Henriksen at du får et byrå til å hjelpe deg med utfyllingen.

- For å klare å fylle ut selvangivelsen uten å være redd for å gjøre feil, bør du ha lang erfaring. Du bør kontakte en revisor eller en regnskapsfører, sier han. Han legger til at en bommert i utfyllingen koster skjorta i form av tilleggsskatt.

Følg boka.

Når det gjelder hvilke mål du bør ha for utfylling av selvangivelsen, er Henriksen tindrende klar. Ønsket om lavere skatt og overskudd må ikke overstyre det selvangivelsen handler om.

- Først og fremst må selvangivelsen være korrekt utfylt. Er den ikke det, er terskelen for tilleggsskatt lav, sier han.

Lær fradragsregler.

Men punkt nummer to på Henriksen selvangivelsesliste er alltid skattefradrag. Dette har han hjulpet utallige småbedrifter med. Ikke alle kjenner de ulike fradragsreglene.

- Du må bruke de fradragsreglene som eksisterer innenfor loven. For bedrifter og næringsdrivende er skatt en kostnad på linje med andre kostnader. Lover og regler må følges, også når de er til din fordel, sier han.

Skatteprogrammer.

Ifølge Henriksen er det også et alternativ å gå til anskaffelse av skatteprogrammer som kan hjelpe deg med arbeidet med selvangivelsen. Her finner du blant andre programmer som AlfaXS skatt, DaTax PC-selvangivelse, Figaro og Akelius. Prisene på programmene varierer fra snaut 200 kroner til rundt 400 kroner.

- Jeg har selv brukt Akelius lenge, men det finnes en rekke programmer, sier Knut Henriksen.

Annonse
Annonse